Fruktyoghurt med musli
Det här är oerhört lätt att göra. Är väldigt gott och kan ätas till frukost, mellanmål eller som dessert. Frukterna är så söta så här behövs inga tillsatser med sötning. Det är sött och gott ändå :-)
Ca 1-2 port.
1 äpple (Ingrid Marie)
1 mogen banan
Låt skalet vara kvar på äpplet och mixa tillsammans helt slätt.
Musli som räcker till många portioner:
2 dl havregryn
2 dl boveteflingor
2 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl riven cocos
1/2 dl hela linfrön
1 dl grovhackade hasselnötter
1-2 dl grovhackade valnötter
2-3 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
2 dl vatten
1/2 dl olivolja
1,5 msk honung
Blanda alla torra ingredienser. Blanda vatten, olivolja och honung och häll i de torra ingredienserna. Rör om väl. Häll upp på bakplåtspapper. Rostas i ugnen ca 30 min, 175 grader. Öppna ugnsluckan ibland för att släppa ut fukt och rör om. Låt svalna innan du häller upp i en tätslutande glasburk.
Till yoghurten har jag tagit en liten klick naturell kvarg men det kan givetvis uteslutas.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar