Röda linsbollar med grön sås och zucchinipasta
Jag var lite skeptisk när jag lagade den här rätten men blev väldigt överraskad. Det var himmelskt gott!
Röda linsbollar:
2,5 dl röda linser
1/2 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk kallpressad olivolja
2 msk tomatpuré
1 1/4 dl havregryn
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 krm kajenpeppar
1 krm salt
Citronmeliss- och basilikasås:
En näve citronmeliss
En näve basilika
1/2 msk kallpressad olivolja eller solrosolja
2 msk vatten
Saften från 1/2 citron
En liten näve hasselnötter, rostade och skalade (du rostar hasselnötter i en torr, het stekpanna)
Salt och svartpeppar
Skölj linserna och lägg med i en kastrull med 5 dl vatten. Koka upp, därefter svag värme i 15 min tills de är mjuka. Låt svalna och rinna av ordentligt. Mixa alla ingredienser hastigt i en matberedare. Låt stå i kylskåp ca 30 min.
Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla degen till bollar. Gräddas i 190 grader i ca 20 minuter. Vänd på dem någon gång.
Under tiden bollarna är i ugnen gör du citron- och basilikasåsen. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en krämig sås.
Servera till: Zucchinipasta eller valfri pasta, parmesanost och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar