torsdag 31 december 2015

Fräsch Fänkålsallad


Superfräsch Fänkålsallad

Fick inspiration när jag bläddrade i en av mina kokböcker, Renée Voltaire och hittade ett recept som jag improviserade lite med och det blev väldigt gott.

Ca 2 port.
1 fänkål
1/2 romansallad
1 stor näve ruccola
1 avocado
1/2 lime
olivolja
havssalt
cashewnötter
tamarisoja
sambal oelek
2 färska dadlar
hampafrön

Strimla eller skär fänkålen tunt, lägg i skål och blanda med lite havssalt. Låt stå en stund.

Under tiden torr rostas cashewnötterna med en skvätt tamarisoja och 1/2 krm sambal oelek. Låt svalna.

Mosa avocadon och blanda med lime, lite salt och en dutt olivolja.

Strimla romansalladen grovt och blanda med fänkål och ruccola. Klicka över avocadocremen över salladen tillsammans med nötterna, hackad färsk dadel och strö över hampafrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar