söndag 16 augusti 2015

Proteinbröd med godsaker


Superenkelt bröd att göra som innehåller massor av proteiner utan jäst och gluten. Gott att äta som det är och bara doppa brödet i lite olivolja med örtsalt till maten eller som här fylla med det du tycker är gott!

Recept på ett bröd:

Blanda de torra ingredienserna separat:
2,5 dl bovete- eller quinoa- eller ekologiskt rismjöl (om du väljer rismjöl går det bra med både vitt eller fullkornsmjöl)
2,5 dl kikärtsmjöl
2 tsk bikarbonat
2 dl solros/ pumpafrön och eller valnötter (här kan du blanda eller välja vad du vill)

Blanda i ny bunke:
6 dl vatten
1 dl linfrön (går bra med hela eller krossade)
1 tsk salt
1 morot (riv fint)
1 äpple med skal (riv fint)

Häll över det flytande över de torra ingredienserna och blanda väl. Låt stå och dra i ca 15 minuter. Häll därefter smeten på bakplåtspapper på en ugnsplåt. 

Dekorera med pumpa och sesamfrön. Vill du ha mer foccatiastil så kan du dekorera med skivad lök, urkärnade oliver och halverade körsbärstomater. 

Grädda i 175 grader ca 30 minuter. 
Låt svalna på galler (dra bort bakplåtspappret så inte brödet blir fuktigt under) under bakduk. 

(Recept från Rawfoodfamiljen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar