söndag 16 augusti 2015

Pannkakor



Så gott till middag; morotssoppa med proteinbröd och härliga pannkakor. Allt är hur bra som helst för kroppen, bara att sätta igång att äta.

Tunna pannkakor, 4-6 st

1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
1 nypa salt
1/2 krm äkta vaniljpulver
2 ägg (rumstempererade)
2,5 dl mjölk (jag använder havremjölk)

Kokosolja till stekning (tycker du inte om kokossmak så finns det lukt- och smakfri)

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa därefter ner äggen och mjölken till en jämn smet och låt dra i ca 15 minuter. Hetta upp en stekpanna, klicka i kokosolja och sänk till medelvärme. Stekes gyllenbruna.
Jättegott med kokosgrädde och sylt/bär.
Kokosgrädde finns att köpa i de flesta matvaruaffärer nu. Det går också bra att ta bort det feta skiktet på kokosmjölk och vispa lätt.
Allt är glutenfritt och mejerifritt. Det enda fett som används är kokosolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar