Grönsakspaj med quinoaskal
Hälsosam och god paj att äta både varm eller kall. Till lunch/middag, i matlådan, på picknicken, på buffébordet...
Pajbotten:
2,5 dl quinoa
1 ägg
1/2 dl solrosfrön
1 tsk örtsalt
Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Låt kallna. Blanda quinoa med ägg, solrosfrön och örtsalt. Häll smeten i en pajform och bred ut med en sked. Grädda i ca 10 minuter.
Fyllning:
250 gr fryst bladspenat
3 paprikor i olika färger
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk grönsaksbuljong
2 krm vitpeppar
2 dl riven ost
Tina spenaten och tryck ur all vätska. Tärna paprikorna och fräs grönsakerna i lite olja. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blada i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i den förgräddade pajbotten och grädda tills fyllningen stannat och fått lite färg. ca 40-45 minuter.
Du kan byta ut mjölken till ex rismjölk och den rivna osten till fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar