Rödbetsbiffar
När jag gör rödbetsbiffar brukar jag göra en rejäl laddning för rödbetorna är lite jobbiga att arbeta med i köket på grund av sin djupt röda färg. Är väldigt goda och söta i smaken. Jag fryser ner dem styckvis så det är lätt att ta fram så mycket som jag behöver. Gott till buffé, sallad, picknick m.m.
Ca 25 st
800-1000g rödbetor
4 scharlottenlökar
4 ägg
4 msk potatismjöl
2 tsk örtsalt
1 msk grönsaksbuljong
4 msk färsk oregano eller 1 msk torkad
1 tsk svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 paket fetaost
Smör/olja
Skala rödbetorna och löken. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till grynig massa. Mixa inte för länge utan bara så att det har blivit rätt så finfördelat. Om det är väldigt vattnigt kan du lägga i lite mer potatismjöl. Smula ner fetaosten och blanda. Ta smeten med sked och lägg i stekpanna och bryn på medelvärme.
På fotot är det underbar matlåda med rödbetsbiffarna, fräsch quinoasallad med keso och pesto. Då är det roligt att gå till jobbet och längta till lunchen. Du får i dig massor av nyttigheter och glöm inte att matlådan också är proppfull med proteiner, något som många av oss är så rädda för att få för lite av om man äter grönsaker...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar