måndag 2 juni 2014

Ägg- och frölimpa



Annorlunda bröd som inte kräver pålägg

Ingredienser:
1/2 dl smält kokosolja
5 st ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Sesamfrön, linfrön och pumpakärnor

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop kokosmjöl (om du inte har kokosmjöl kan du köra kokosflingorna i en mixer till mjöl), bakpulver och fiberhusk och tillsätt sedan den smälta kokosoljan.
Vispa med elsvisp äggen fluffigt och tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
Häll upp smeten i en brödform med bakplåtspapper. Strö på sesamfrön, linfrön och pumpakärnor.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

När jag fryser in brödet brukar jag klippa smörpapper mellan skivorna. Då är det lättare att ta fram precis det jag behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar