måndag 2 juni 2014

Glutenfria russinbullar


Russinbullar

Ingredienser:
1/2 paket jäst
5 dl mjölk
4 dl bovetemjöl
1/2 dl (knappt) psylliumfröskal 
1/4 dl mörk sirap
1 dl russin
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
rapsolja till utbakning

Blanda jäst, mjölk och sirap med elvisp.
Tillsätt brödkryddor, bovetemjöl, salt och psylliumfröskal och arbeta till en slät det.
Rör i russin.
Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
Forma till 10-12 stycken bollar med oljade händer.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över bovetemjöl.
Låt vila ca 1 timma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna helt innan du skär i dem.

Om du använder tex mandelmjök, rismjölk eller liknande blir bullarna också laktosfria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar