måndag 7 april 2014

Kikärts- och sötpotatisgryta


Kikärts- och sötpotatisgryta med kokosmjölk

Mättande och god gryta som är bra att värma och ha med sig i matlådor.

Ca 4 port.
4 dl kikärtor (skölj dem väl om du köper på burk, jag kokar dem själv)
1 sötpotatis
1 burk krossade tomater
4 dl creamy kokosmjölk
1 dl vatten
2 scharlottenlökar
3 tsk röd currypasta
3 cm ingefära
1/2 röd chili
1/2 lime (saften och rivet skal)
2 msk hackad koriander
1 näve spenat
rapsolja

Hacka lök och chilin, riv ingefäran. Fräs i gryta tillsammans med currypasta och olja.
Skala sötpotatisen och tärna den i lagom stora bitar. Lägg i grytan tillsammans med de kokta kikärtorna och fräs en stund till. Tillsätt krossade tomater och 1/2 tsk salt. Låt puttra tills sötpotatisen mjuknat.
Häll på kokosmjölken, vatten, spenat, lime och koriander. Puttra några minuter till.

Serveras med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar