Ägg- och morotsbröd
Ett saftigt bröd som är helt fritt från gluten och laktos. Brödet blir en variant av omelett och bröd på grund av att det är så många ägg i smeten. En lite annorlunda och nyttig variant till allt bröd som vi ofta äter.
8 ägg
2 dl grekisk/turkisk yoghurt (jag använde Hälsofil)
1 dl fiberhusk (finns att köpa i hälsokost eller på hälsokosthyllorna i "vanlig" affär)
1 dl mandelmjöl
4 dl blandade frön (solrosfrön, pumpafrön, linfrön, sesamfrön)
2 stora rivna morötter
1,5 tsk salt
3 tsk bakpulver
Rör ihop alla ingredienser. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 200 grader i 20 min.
Låt kallna på galler under bakduk.
Fiberhusk är pulveriserat phyllisumfröskal och binder ihop degen när du bakar bröd, pannkakor etc. Brödet blir saftigare, smular mindre och håller sig längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar