torsdag 20 februari 2014

Muslibitar som mellanmål


Mumsiga muslibitar är perfekt för att ge snabb och nyttig energi. Som mellanmål och efter träning. Bättre och nyttigare och avsevärt billigare att göra själv än att köpa färdigt i affären dessutom innehåller de köpta massor av socker. Proppfulla med antioxidanter, vitaminer och nyttiga fetter.

10 bitar 
Ingredienser:
1 dl grovhackade naturella cashewnötter
1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl torkade tranbär


Smaksättning efter vad du gillar, ex.vaniljpulver, kakao eller kardemumma.


Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Rosta cashewnötter och pumpakärnor i en het torr stekpanna tills de får lite färg, låt svalna. Blanda äggvitor, havregryn, nyponskalsmjöl, honung och salt. Tillsätt frön och nötter samt den torkade frukten och rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten i två kompakta längder, cirka 1 cm höga och 4 cm breda. Ställ i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och vänd på dem så att de torkar på undersidan. Förvara i kylen i en burk, går att frysa. Lite extra gottis: doppa ovansidan i mörk choklad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar