söndag 16 februari 2014

Broccolipaj för hälsofreaks


Broccolipaj med quinoabotten

Det här är en paj för hälsofreaks :-). Inget vetemjöl, inget smör...hur funkar det? Se det enkla receptet:

Ugn 200 grader

Pajbotten
2,5 dl quinoa
1 ägg
1/2 dl solrosfrön
1 tsk örtsalt
Skölj quinoan väl och koka enligt anvisning på förpackningen. Låt quinoan kallna och blanda den sedan med övriga ingredienser. Häll smeten i en pajform och tryck ut degen med en gaffel. Gräddas i ca 8-10 min. 

Fyllning
Ca 500 g färsk eller fryst broccoli
1/2 pumpakärnor
Använder du fryst broccoli, krama då ur vattnet när de tinat. Skär broccolin i mindre bitar. Rosta pumpakärnorna lätt i en torr stekpanna. Lägg broccoli och pumpakärnorna i pajskalet.

Äggstanning
3 ägg
2 dl havremjölk eller sojamjölk
1/2 msk vegetarisk buljong
2-3 tsk hackad persilja 
Blanda ihop allt och häll över smeten i pajformen. 
Grädda i ca 25 minuter och servera med en fräsch grönsallad.

Inspiration till detta recept fick jag ur kokboken "Maten är min medicin".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar