Broccolipaj med quinoabotten
Det här är en paj för hälsofreaks :-). Inget vetemjöl, inget smör...hur funkar det? Se det enkla receptet:
Ugn 200 grader
Pajbotten
2,5 dl quinoa
1 ägg
1/2 dl solrosfrön
1 tsk örtsalt
Skölj quinoan väl och koka enligt anvisning på förpackningen. Låt quinoan kallna och blanda den sedan med övriga ingredienser. Häll smeten i en pajform och tryck ut degen med en gaffel. Gräddas i ca 8-10 min.
Fyllning
Ca 500 g färsk eller fryst broccoli
1/2 pumpakärnor
Använder du fryst broccoli, krama då ur vattnet när de tinat. Skär broccolin i mindre bitar. Rosta pumpakärnorna lätt i en torr stekpanna. Lägg broccoli och pumpakärnorna i pajskalet.
Äggstanning
3 ägg
2 dl havremjölk eller sojamjölk
1/2 msk vegetarisk buljong
2-3 tsk hackad persilja
Blanda ihop allt och häll över smeten i pajformen.
Grädda i ca 25 minuter och servera med en fräsch grönsallad.
Inspiration till detta recept fick jag ur kokboken "Maten är min medicin".
Inspiration till detta recept fick jag ur kokboken "Maten är min medicin".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar