Enkelt äppelbröd
1 bröd
2 dl havregryn
2,5 dl dinkelsikt
2,5 dl dinkel fullkorn
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 rivet äpple med skal
1 msk honung
4,5 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpple och blanda med honung och yoghurt. Häll blandningen över de torra ingredienserna och rör om noga. Klä en avlång form med bakplåtspapper och klicka ut den kladdiga degen i formen. Grädda direkt längst ner i ugnen i 80 minuter. När brödet är klart tar du ur det ur formen och drar av bakplåtspappret och lägger på ett galler eller skärbräda i trä för att svalna under handduk.
När jag använder dinkelmjöl och andra fröer och kärnor i bröd mår min mage så mycket bättre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar