torsdag 27 februari 2014

Ingefära ökar förbränningen


Ingefära - kryddar din förbränning

Ingefäran är en gammal medicinalväxt och används mycket i Asien och Afrika.
Den optimerar ämnesomsättningen och förbättrar matsmältningen. Har du matsmältningsproblem kan det vara bra att ta en kopp te med färsk ingefära efter maten. Ingefäran hjälper till med ökad förbränning vilket många är intresserade av för att gå ner i vikt, då är det bra att börja morgonen med en kopp ingefärste för att "boosta" igång ämnesomsättningen och den avgiftande effekten.

Den har också antiinflammatoriska egenskaper och ger god hjälp vid ledbesvär samt att den ökar blodcirkulationen. 

För bästa effekt av ingefäran är att använda den färska roten. Att riva i maten men allra helst att ex. använda den "rå". Ex. riva ingefära till salladsdressingen, skiva ingefära i kokande vatten med honung och citron. Nu i förkylningstider är det perfekt att dricka en kopp ingefärste då och då. Det höjer immunförsvaret och har även en antibakteriell verkan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar