söndag 2 november 2014

Quinoaburgare


Jättegoda quinoaburgare med potatisklyftor

Ingredienser
2 dl kokt svart quinoa
1 dl kokta röda linser
1 ägg
1 rödbeta
ev 1 scharlottenlök
1/2 paket fetaost
salt, svartpeppar

Koka quinoan och de röda linserna med lite grönsaksbuljong och lagerblad enligt anvisning på paketen. Låt kallna.
Riv rödbetan grovt. Om du har lök så hacka den fint och lägg allt i en matberedare för att mixas snabbt till en smet. Blanda därefter i lite ströbröd för att suga upp lite vätska. Stek burgarna i stekpanna eller ugn. 

Som tillbehör klyftade jag potatis och blandade med olja och salt och bakades i ugn. 
Dressingen bestod av kvarg, fint hackad smörgåsgurka, lite fint hackad spansk peppar, mango chutney samt salt och peppar. 
Rostade hamburgerbröd och enkel sallad till.

Väldigt gott och den röda färgen från rödbetorna passade fint till dessa veggieburgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar