Laxburgare med mangocreme
Enkla laxburgare som är bra att frysa in. Utan gluten och laktos.
Ca 4 personer:
500 gr laxfilé
1 st röd spansk peppar
1 tsk salt
1 lime (rivet skal och pressad juice)
1 msk potatismjöl
2 dl sojayoghurt
1 st mango
1 salladslök
Dela laxen i mindre bitar och mixa den grovt. Ta bort vita frön ur den spanska pepparen. Blanda den spanska pepparen med lax, salt, limeskal, potatismjöl och 1/2 dl sojayoghurt till en färs. Forma färsen till den storleken som du föredrar. (spara lite av pepparen till mangocremen).
Hacka mangon och finstrimla salladslöken och den lilla biten av pepparen. Blanda mango, salladslök, spansk peppar med limesaft och yoghurten. Stek laxburgarna i smör/olja i ca 2 min på varje sida.
Serveringsförslag:
Äta dem med hamburgerbröd och sallad
Ris och sallad
Enbart sallad och grönsaker, raw eller ångkokt
Grilla, pensla dem med olja först. Grilla på gallret och lägg sedan över dem på folie för efterstekning.
Ser jättegott ut!
SvaraRadera