Vaniljsås utan gluten och laktos.
Utan ägg och socker...
Varför har jag nu så många recept utan gluten och laktos? Jo, för det är inte bra för någon av oss!
Varför ska vi invänta tills vi blir överkänsliga och inte kan äta det? Mat som innehåller gluten och laktos befrämjar inte vår hälsa. Jag är inte överkänslig mot något av det, så jag kan äta det någon gång eller lite men jag märker att jag mår så mycket bättre utan...
På bilden är det också en rabarber- och hallonpaj. Passa på nu när det finns så mycket härliga rabarber att köpa eller du kanske tom har det i trädgården.
Vaniljsås:
3 dl valfri mandelmjölk
2 dl valfri sojagrädde (matlagnings- eller fetare grädde)
50 gr margarin (växtbaserat)
2 msk agarvesirap
1 msk flytande honung
2 msk majsstärkelse (maizena)
2-3 krm vaniljpulver
En nypa gurkmeja för färgsättning
Blanda allt utom vaniljpulver och gurkmeja. Koka upp under omrörning och låt den tjockna lite. Ta därefter kastrullen från plattan och rör i vaniljpulver och gurkmeja. Låt svalna och ställ därefter såsen i kylen med lock på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar