Dinkelbröd med äpple och tranbär
Enkelt att göra utan jäst och väldigt gott, nyttigt och mättande. Passar bra till frukost, mellanmål, sallad, soppan och picknicken.
1 brödform
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl rågkross
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl grovhackade valnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 äpple
1 dl tranbär
2 msk honung
4,5 dl naturell yoghurt (jag använder sojayoghurt för att minska på mejeriprodukter)
1 msk blandade frön att toppa brödet med. (jag använde havregryn och sesamfrön)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplet grovt med skal. Rör ner honung, yoghurt, äpple och tranbär. Blanda smeten och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med havregryn och frön, tryck lite försiktigt in havregryn och frön så de inte ramlar av så lätt när brödet är färdigt. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 1 timma. Ta ut brödet, ta bort bakplåtspappret och låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar