fredag 9 maj 2014

Het rotfruktsgryta


Het rotfruktsgryta 

Perfekt mat att ta med i matlådan till jobbet. Mustig och smakrik samt enkel att göra.

Ca 4 pers.
Blandade rotfrukter: palsternacka, morötter, kålrot, rotselleri och purjolök (ca 1 kg)
1 burk kikärtor (ca 400 gr) 
8 dl vatten
1 tsk sambal oelek
2 tsk mald spiskummin
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1,5 msk grönsaksbuljong
3 msk olivolja

Skala och skär rotfrukterna i små tärningar.
Fräs rotfrukterna i olja i stor kastrull några minuter. De ska inte få färg. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och kryddorna. Fräs i någon minut till. Häll i vattnet och buljongen. Låt koka upp och sedan puttra under lock i ca 10 minuter. 

Häll av kikärtorna och skölj dem väl i kallt vatten. Lägg dem i grytan att puttra med i ca 5 minuter.

Servera gärna med en klick kvarg och gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar