lördag 19 april 2014

Påsktårta



Påsktårta

Underbart god dessert. Fräsch, nyttig och enkel att göra. Nu till Påsk valde jag gula frukter, till sommaren blir det jordgubbar :-)

Recept för en normalstor form med löstagbara kanter, ca 12 bitar. Jag har köpt en miniform och gör ofta bara en tredjedels tårta, det räcker oftast för mig och de jag bjuder hem.

5 dl sötmandel
5 dl torkade dadlar. 
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
5 dl cashewnötter
2 bananer
2 tsk malen kardemumma
1 dl agavesirap
4 msk kokosolja
1 citron 
400 gr frysta hallon
1 krm salt

Lägg sötmandel, dadlar och cashewnötter i vatten minst 4 timmar.
Klä formen med löstagbara kanter med plastfolie. 
Mixa mandel, dadlar, kakao och vaniljpulver väl. Platta ut den i botten av formen.
Mixa cashewnötter, banan, kardemumma, kokosolja, citronsaft hallon och salt väl. 
Bred ovanpå bottnen och sätt på plast. Frys i minst 4 timmar. Du kan göra tårtan dagen innan också men ta då ut tårtan ur frysen och låt den mjukna i kylskåp ca 1-2 timmar innan den ska ätas.
Toppa med valfria bär, ex efter säsong.
Njut!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar