lördag 22 mars 2014

Sojapasta med portabello


Sojabönspasta med portabello

Jättegod pastarätt med smakrik svampsås. Här saknar man definitivt inte någon köttfärssås eller "vanlig" pasta.

2 port.

Portabelloröra:
2 portabellosvampar
5 kastanjesvampar
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 soltorkade tomater i olja
10 cocktailtomater
1/2 squash
1/2 msk grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
2 msk fryst basilika
svartpeppar
vatten
olivolja och lite smör

Hacka svampen grovt, finhacka scharlottenlöken och vitlök. Fräs i oljan och smöret. Dela cocktailtomaterna, hacka de soltorkade tomaterna och hacka squashen fint. Lägg i stekpannan och fräs en stund. Lägg i resten av ingredienserna och låt puttra sakta en stund medan pastan kokar.

Lägg upp pastan direkt på tallrik tillsammans med portabelloröran. Ringla olivolja över, svartpeppar, ruccola, pinjenötter och riven parmesan. Fantastiskt gott!

Jag använder sojabönspasta och kokar enligt anvisning, gott och proteinrikt, massor av fibrer och utan gluten.Svamp är smakrikt och innehåller mycket vatten. Bra att äta som ersättning till mycket annat om du inte vill ha så mycket kalorier i maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar