söndag 16 mars 2014

Nyttigt frukostbröd

Härliga "tekakor utan gluten och laktos

Brödet är enkelt att göra och är hur nyttigt som helst. Det innehåller massor av bra frön och gryn som din mage älskar och inte nog med det. Brödet innehåller också bra mineraler och fett.

12 st
1/2 paket jäst
9 dl kallt vatten
1,5 dl havregryn
1 dl linfrön
1/2 dl psylliumfrön
1 tsk salt
1 msk honung
6,5 dl bovetemjöl

Ta degkrokarna på elvispen och blanda det kalla vattnet med jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Vispa någon gång emellan innan du häller i allt bovetemjöl. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i ca 2 timmar. Forma "tekakorna" med två skedar och lägg på klädd plåt (obs, degen är mycket lös). Strö på linfrön och låt vila igen ca 30 minuter. Grädda i 25 minuter. 250 grader i mitten av ugnen. 

Låt svalna på galler under bakduk och de ska vara helt kalla innan du skär dem. Du kan äta dem som de är men jag brukar dela på dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar