Grön soppa med topping
Enkel och god grön soppa fylld med klorofyll. Här kokar jag en rejäl gryta som räcker för flera luncher/middagar.
4 pers.
3-4 scharlottenlökar
250 gr färsk broccoli
200 gr frysta ärter
100 gr färsk bladspenat
9 dl vatten
1,5 msk grönsaksbuljong (välj en bra sort som är ekologisk ex Voltaires lantbuljong)
1/2 tsk sambal oelek
1/2 lime (finrivet skal och färskpressad juice)
1/2 tsk salt
Skär löken och broccolin grovt och lägg i gryta med olivolja några minuter. Lägg i övriga ingredienser och låt puttra i 5 min. Låt svalna lite och kör i mixer.
Topping
1 avokado
75 gr ädelost
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl rostade pumpafrön och solrosfrön
Mosas och blandas väl med gaffel.
Alternativ topping
Riv vällagrad parmesan och lägg på soppan tillsammans med rostade pinjenötter.
Soppan smakar inte så mycket ensam, det är toppingen som gör det.
Så här ser färdig soppa ut:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar