söndag 16 februari 2014

Supernyttig Dinkel och bovete limpa


Supernyttig Dinkel och Bovetelimpa

Idag bakade jag det här brödet, så enkelt när det inte är jäsning. Bara att röra ihop i en bunke och in i ugnen. Det här brödet är fullt av nyttiga och riktigt bra ingredienser på samma gång som du håller dig mätt länge. Ett bröd som inte kräver mycket pålägg...

1 bröd:

4 dl dinkelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö
! dl naturella solrosfrön
1 dl naturrella pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4,5 dl naturell youghurt

Sätt ugnen på 175 grader. 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Riv ett äpple (med skal). Rör ner honung, yoghurt, äpple och klippta aprikoser.
Häll smeten i en smord och mjölad brödform ca 30x10 för 1 bröd. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl. Grädda på nedersta falsen i ca 60 min. När det är färdigt tar du ur brödet ur formen och lägger på ett galler och låt svalna under handduk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar