måndag 24 februari 2014

Superenkel paprikasoppa


Går inte att göra snabbare och enklare soppa!

3-4 port:

3 röda paprikor
1 dl soltorkade tomater
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl cashewnötter
1 tsk honung
1 msk grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1/2 kruka basilika eller fryst basilika
2 msk fryst persilja
1,5 msk olivolja
1 tsk örtsalt
4-5 dl vatten

Dela paprikorna och ta bort kärnhuset. Mixa alla ingredienser i en mixer till en slät konsistens och smaka av. Klart!

På sommaren är soppan fräsch kall men på vintern brukar jag äta den varm. Du kan äta den som den är med gott bröd till eller lägga i fetaosttärningar, hyvla parmesan på och/eller lägga i kokt pasta. Vill du ha en annan smak på soppan, lite sötare, kan du rosta paprikorna lätt innan i ugn på 250 grader i ca 15 minuter. 

Paprika stärker cirkulationen och matsmältningen och är starkt immunitetshöjande och hjälper kroppen att fajtas mot infektioner. Paprika ger också frisk hy och friska lungor och är ett bra skydd mot cancer. Paprika innehåller mycket C-vitamin som fortfarande är bevarat i soppreceptet eftersom den inte tillagas med kokning. Det är många nyttigheter med paprika men har du problem med ledinflammation kan symptomen förvärras om du äter mycket paprika och även irritera tarmen hos känsliga personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar