fredag 21 februari 2014

Matfilosofi



Min matfilosofi

Jag kallar mig själv för "flexogan" och med det menar jag att jag äter för det mest vegetariskt till vardags men att jag äter fisk och mejeriprodukter om jag ex blir bjuden på middag eller reser. För mig ska det inte vara jobbigt att äta bra, det ska vara smidigt, fungera och jag vill må bra.

En del frågar mig om jag tror på x. y eller z, GI, LCHF osv. Det jag vill förmedla är att jag alltid ser på hälsan långsiktigt, hållbart och i balans. För mig finns inga "quick fix". 

Att äta ett brett urval av kvalitetslivsmedel och njuta av det man äter samtidigt som jag är känslig för vad som passar mig och vara uppmärksam på mat som inte bara betyder omedelbar belöning. 

Att äta naturlig mat från källan dvs att försöka laga så mycket mat som möjligt från råvarorna är en mycket bra början. Många skyller på bristande tid och energi för att åstadkomma detta men jag vet, att om du börjar äta bättre så GER det mer energi. Hela familjen kan vara med och planera, handla och laga mat tillsammans. DET är bra mycket bättre än att sitta framför datorn eller TV:n. Det ger både samvaro, bättre energi och att du lär dina barn en hälsosam livstil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar