onsdag 19 februari 2014

Kravmärkt och vegetariskt


Tvärtom
Det är en intressant reflektion att när vi pratar om KRAV-märkt mat så märker vi upp maten som är ekologiskt odlad. Borde det inte vara tvärtom? Att maten som är ekologiskt odlad är "det normala" och att det borde stå på förpackningarna i undantagsfall: "Besprutat och genmanipulerat". Det skulle göra det hela mycket enklare med våra val i affären.

Detsamma när jag hörde en väninna sa, "Det borde väl vara en bra idé att i alla fall ha en vegetarisk dag i veckan? Bra tänkt, tycker kanske många men varför inte tvärtom??? Att vegetariska dagar i vardagen är det normala och att äta kött tillför undantag...

Vi är oerhört påverkade av våra vanor, vilken information vi tagit in och sedan blir det en sanning utan att vi överhuvudtaget reflekterar över det. Fundera en stund. Skulle denna "tvärtomtanke" förändra något i ditt beteende och vanor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar