måndag 24 februari 2014

Gluten- och laktosfri frukost


En gluten- och laktosfri gröt som är superbra för hela dig och speciellt för din mage!

När jag gör den här gröten brukar jag göra så det räcker i några dagar. Den håller sig i kylen ca 3 dagar med tättslutande lock.

2 port:

2 msk helt bovete
1 msk solrosfrön
2 msk hirsflingor
2 msk hela linfrön
5 katrinplommon, hackas (kan bytas ut mot torkade fikon och aprikoser)
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1 krm kardemumma
ca 5-10 torkade gojjibär
2 dl vatten

Till servering:
Mandelmjölk, sockerfri

Skölj boveten noga. Blanda alla ingredienser i en skål och täck över. Låt stå i kylen över natten. Värm gröten men den ska inte koka. Servera med sockerfri mandelmjölk eller valfri mjölk.

2 kommentarer: