Passa på, billiga fikon!
Nu efter jul så rean mataffärerna ut kanonfina fikon jättebilligt.
Passa på att köpa!
Fikon kan du äta som de är men jag använder fikon till väldigt mycket.
- Smoothien - då blötlägger jag fikon en stund först (de blir nästan som färska fikon då och kroppen tar upp näringsämnena bättre.
- När jag bakar bröd
- I salladen, jättegott om du ex har fetaost i salladen.
- Fikonmarmelad (torkade fikon, banan, lite färsk ingefära, nypa salt, mixa. Jättegott på mackan med ost på eller en sked i varm gröt.
- Koka gröt med fikonbitar i.
- I muslin
- Istället för godis
- m.m.
Fikon anses vare en av de äldsta frukterna. De stödjer matsmältningen och innehåller, B1, B2, B3, pantotensyra, biotin, folsyra och c-vitamin. Det finns en hel del mineraler också; kalium, kalcium, magnesium, fosfor och järn. Innehåller också stora mängder antioxidanter som skyddar våra celler och hjälper oss att avgiftas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar