söndag 2 februari 2014

Dinkelbröd


I dag bakas det Dinkelbröd och så här såg brödet ut innan det åkte in i ugnen.

Under tiden jag skriver detta inlägget börjar det dofta i köket av hembakt bröd. Du vet väl hur det doftar? Det ska bli väldigt gott till kvällsteet. Detta är faktiskt något som gör glad och tillfreds. När jag bakar och lagar god och näringsriktig mat och sedan kan sätta mig och vara nöjd över mitt skapande och arbete som faktiskt matlagning är för att sedan njuta av det jag gjort och på samma gång som jag vet att min kropp älskar det!

Dinkelmjöl är ett gammalt vete som är flertusenårigt och användes mycket men har fallit i glömska. Nu börjar det komma mer och mer information om dinkel. Du kan börja byta ut vetemjölet mot dinkel och börja variera dig lite och känna efter hur du mår och hur du tycker det smakar. Dinkel har mycket proteiner och mycket B-vitaminer som är bra för hud, hår och naglar. Dinkel är också bättre för tarmen vilket hjälper ditt immunförsvar och du håller dig mätt länge. En del personer som har problem med uppblåst mage tycker det blivit bättre när de gått över till dinkel. 

Recept kommer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar