tisdag 25 februari 2014

Bovetegröt


Morgonstund har guld i mun...

Så upplever jag det när jag äter mina underbara frukostar. Smakar ännu bättre när jag kört ett träningspass och kroppen är full av endorfiner innan jag sätter sig vid köksbordet och intar frukosten. Vilken start på morgonen!

1 port:
1/2 dl helt bovete
1 banan (obs! köp ekologiska, de andra bananerna är SÅ besprutade och det går igenom skalet)
1 dadel
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kokosolja

Blötlägg boveten över natten. Skölj ordentligt så hinnan runt försvinner. Mixa boveten med övriga ingredienser. Lägg upp i en skål och toppa med massor av blåbär, hallon och riven kokos (har du rostad kokos blir det ännu godare).

Bovete är så bra, det är inte vete dvs helt glutenfri gröt. Bovete är en ört, rik på proteiner och fibrer som är skonsam för magen. Förutom till gröt så kan du använda bovete som alternativ till pasta och ris samt till sallader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar