onsdag 26 februari 2014

Nyttig pastamat


Zucchinipasta med avokado- och granatäpple"sås"

Enkelt, snabblagat, fräscht, nyttigt och du blir behagligt mätt. 

1 port:
1 eller 1/2 zucchini
1/2 morot
1 avokado
1/2 citron
En nypa salt
1/2 granatäpple
2 msk kallpressad olivolja
1 tsk kokosolja
Valfria kryddor

Har du inte en Spirulizer (se bild nedan) går det lika bra med potatisskalare. Strimla zucchinipastan med potatisskalaren eller gör "spagetti" med Spirulizern. Du kan äta zucchinipastan kall men jag tycker det är gott varm så jag ångkokar den lätt. Har köpt en liten hållare på Ikea som jag sätter i grytan och kokar vatten. Se bild nedan.

Avokado, olivolja, kokosolja, citron och kryddor mixar du med stavmixer och blandas sedan med pastan. Toppa med granatäpple. Smaklig måltid!



Granatäpple är ett superlivsmedel och kallas för antioxidanternas kung, som en forskare förklarade, att granatäpple är som en sotare i dina kärl. När du ska ta ut kärnorna i ett granatäpple är det lättare om du trycker hårt på granatäpplet mot tex en bänkskiva och rullar runt. Då hör du hur ett "poppande" ljud, mycket lättare att få ur kärnorna då. Dela och gröp ur med sked. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar