onsdag 6 mars 2013

Frukt- och nötkaka





Ibland kan man känna att det skulle vara gott med en kaka eller något sött som mellanmål eller fika.
Jag brukar baka denna goda frukt- och nötkaka. Ett bra och nyttigt mellanmål/fika. Innehåller inget socker utan bara naturliga sockerhalter från de torkade frukterna. Jag fryser in dem och tar en när jag är sugen.  Här är receptet:

3 dl skållad mandel (2 dl mandelmjöl)
1 1/2 dl naturella cashewnötter
100 gr torkade fikon
50 gr torkade osvavlade aprikoser
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk malen kanel
50 gr rumstempererat smör
1 msk vatten

Skålla mandeln genom att låta de sjuda i vatten en liten stund. Ta sedan bort skalet.
Mandelmjölet gör du genom att mixa skållad mandel i mixer en stund.
Hacka cashewnötter, fikon och aprikoser i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser i en skål och forma till en rulle ca 4 cm tjock och ställ kallt i 30 minuter.
Skär 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ca 7 minuter, 200 grader.

Det är gott att kunna äta med ett gott samvete...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar