Veggobiffar
Mättande veggobiffar med god sötma från sötpotatis och sälta från Fetaosten.
Salladen var fräsch med limesmak och enkel bönröra.
Ca 6 st veggobiffar
1 scharlottenlök
1 stor sötpotatis
1 dl risottoris
1 ägg
ca 150 gr broccoli
100 gr Fetaost
1 msk potatismjöl
1 tsk torkad oregano
1 msk vegetarisk buljong
1 dl vatten
Salt och peppar
Skala och skär sötpotatis i bitar. Kokas mjuk. Hacka löken fint och fräs lite tillsammans med riset i en stekpanna med olivolja. Häll därefter 1 dl vatten på och vegetarisk buljong. Puttra i ca 20 minuter.
Förväll broccolin och skär sedan i små bitar. Blanda alla ingredienser i en bunke. Jag använde en potatisstomp. Klicka ut smeten i stekpanna och stek på medelvärme med olivolja ca 5 minuter.
Sallad
Blandad grön sallad
Riven rödbeta
Rivet skal av lime
Tomater
Hackad persilja
Blanda allt. Klart!
Bönröra
Färdig paket med blandade bönor
Olivolja
1 klyfta lime eller citron
Örtkryddor från Provence (frysta)
Salt och peppar
Skölj bönorna väl i kallt vatten. Mixa allt tills det är slätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar