måndag 5 januari 2015

Äpple- och kanelgröt


Värmande, mättande och supergod gröt med smak av äpple och kanel

Ca 2 portioner

1,5 dl havregryn
1 msk chiafrön
1,5 msk gojjibär
1 nypa salt
1 tsk kanel
1 msk kokosolja (till gröt och till att steka äpplen med)
3 dl vatten
1 äpple
Agavesirap

Börja med att ta bort kärnhuset i äpplet och skär i bitar. Ta hälften av kokosoljan samt ca 1 tsk sirap i stekpannan och lägg i äpplebitarna. Pudra kanel över och stek på medelhög värme tills de blir lite mjuka. De övriga ingredienserna lägger du i en kastrull och låt småputtra en stund tills det är lagom tjockt ev kan det behövas lite mer vatten.

Häll upp i skålar och lägg på äpplebitarna. Serveras med kall rismjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar