Höstmiddag med pasta och kantareller
Ingredienser:
Kantareller
Pasta (Barillas glutenfria är jättegod)
1 purjolök
3 dl torrt vitt vin
3 dl grädde (jag använder havregrädde)
2 dl riven parmesan
1 msk hackad färsk timjan
250 gr färsk bladspenat
Olja/smör
1/2 tsk salt
Svartpeppar efter smak
Fräs svampen i stekpanna tills vätskan ångat bort och krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
Strimla purjolöken och fräs i stekpannan någon minut. Tillsätt vinet och låt sjuda tills ca hälften kokat bort. Tillsätt grädde och timjan och låt sjuda i 3-5 min. Lägg i spenaten i såsen och ta stekpannan från värmen så spenaten "ångkokas" någon minut.
Häll av pastavattnet men spara ca 2 dl av pastavattnet och blanda det med såsen, svampen och parmesan. Värm försiktigt så parmesanen smälter lite, ca 1 min. Strö över flingsalt och mald peppar samt hyvlad parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar