Grönsakerna färdiga för rostning.
Ugnsrostad grönsakssoppa
Mustig och god soppa som jag gärna har som bjudmat till många. Perfekt också att frysa in. Dekorera gärna soppan med mandelspån. Ser gott ut och är gott till och givetvis nybakat bröd. Kan också med fördel ätas kall liknande Gazpacho.
Ingredienser för 2 personer:
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 squash
1/2 aubergine
1 gul lök
1/2 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
4 dl vatten
1,5 msk koncentrerad grönsaksbuljong (tänk på att välja en bra buljong)
1 tsk torkad basilika
1-2 msk tomatpuré
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj grönsakerna. Ta bort kärnorna i paprikan och dela dem i stora delar. Skär squash och aubergine i skivor. Skala och klyfta den gula löken. Lägg alla grönsaker på en oljesmord plåt. Pressa över vitlök och ställ mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Koka upp vatten, fond och basilika. Lägg grönsakerna i matberedaren och kör till puré. Häll det i buljongen och koka upp. Tillsätt tomatpuré och smaka ev av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar