söndag 11 maj 2014

Laxfilo


Laxfilo med svart quinoa och ruccolasallad

Ca 4 port.

1 förpackning filodegsark, kylda (250 g)
200 gr bladspenat
200 gr gravad lax
2 tsk honung
1 ägg
Salt och svartpeppar
Rapsolja

Fyllning: Förväll spenaten och krama ur vätskan. Grovhacka spenaten och blanda med finhackad lax, honung, ägg, salt och peppar i en skål.

Rulla ut filodegsarken och dela arken på långsidans mitt. Pensla arket med rapsolja. Lägg en sked fyllning på arket och rulla ihop till små rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla varje rulle med rapsolja. Gräddas mitt i ugnen ca 15-20 min i 200 grader.

Variant till fyllning: 1 ägg, riven parmesanost eller ricotta, basilika, pinjenötter, lite vatten, salt och peppar.

Jag hade svart quinoa och ruccolasallad med körsbärstomater. Tror också det kan vara gott med en röra som tillbehör ex. matyoghurt (eller mixade cashewnötter) som blandas med dill och citron.

1 kommentar: