tisdag 22 april 2014

Pasta med svamp-och tomatröra


Pasta med svamp- och tomatröra

Jag har använt Barillas nya glutenfria pasta. Istället för vetemjöl innehåller den majsmjöl och rismjöl vilket jag föredrar. Den är jättegod. I svampröran har jag använt svampen Portabello och Shiitake. Portabellon har en god nötaktig smak, är fyllig och mättande. Shiitake är mycket hälsosam att äta, den är stärkande för ditt immunförsvar.

Svamp- och tomatröra, ca 3 port.

3 portabello
2 nävar shiitake
2 scharlottenlökar
500 gr krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1,5 msk grönsaksbuljong (jag använder Renee Voltaires lantbuljong)
2 msk balsamico
körsbärstomater
salt och svartpeppar
vatten

Bryn svamp och lök en stund. Lägg därefter i övriga ingredienser och låt småputtra så smaken från ingredienserna kommer fram, ca 20-30 min.

Tillbehör
Blandad sallad och riven parmesanost

Här kan du improvisera hur mycket av de olika ingredienserna du vill ha. Perfekt att göra rejält och ta med i matlåda.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar