Blandande ihop av det jag hade hemma och det blev en god och mättande, vegetarisk gryta.
Ca 3 personer:
2 st sötpotatis
1 palsternacka eller morot
1 broccoli (använd stammen också)
1 tofupaket (om du föredrar kyckling, kan du ta det istället)
1 röd paprika
2 st scharlottenlökar
1 vitlök
1/2 spansk peppar
2 cm riven ingefära
1 tsk grön pasta
1/2 msk vegetarisk buljong
1 knivsudd sambal oelek
1/2 saffran eller gurkmeja
1 paket cocosmjölk
Svartpeppar
Vatten
Fräs tofu, lök, vitlök, spansk peppar, kryddorna och saffran i olivolja en stund i grytan. Häll på kokosmjölk och lite vatten. Lägg i sötpotatisen en stund innan de övriga grönsakerna. Låt sjuda tills grönsakerna är "al dente".
Tillbehör:
Kokt basmatiris, yoghurt och rostade hassel- eller cashewnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar