onsdag 5 mars 2014

Saffransgryta

Saffran ger denna kryddiga grytan fin färg.


Ca 3 port.

2 mindre bananer
1 dl cashewnötter
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1/2 paket saffran
1 vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära
1/2 röd chili
3 dl kokosmjölk (den krämiga varianten "extra creamy"
1 msk örtkryddor provencale (torkade eller färska)
1 nypa kajenpeppar
salt
kokosolja

Hacka lök och vitlök. Riv ingefära och fräs allting i gryta med kokosolja. När löken är genomskinlig tillsätts saffran och därefter kokosmjölken. Skär bananerna i små bitar och lägg i. Tillsätt kryddor och smaka av vilken styrka på kryddor du vill ha. Ställ grytan åt sidan så att den kallnar lite. Bananerna göra att grytan tjocknar.

Skär de grönsaker du tycker om och blanda i din sås när den är ljummen. Här används körsbärstomater, sockerärtor och majs. Förra gången hade jag morötter i tunna stavar och purjolök. Du kan ta det du har hemma och tycker om. Bra att bara lägga i grönsakerna en stund och inte koka. Då har du kvar all näring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar