Morotssoppa med ingefära
Ca 4 port.
1 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk färsk ingefära, riven
500 gr morötter, skivade
2 msk olivolja
8 dl grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
Salt och peppar
Fräs lök, vitlök, ingefära och morötter i olja i en gryta i några minuter utan att de får färg. Tillsätt buljong och låt koka tills morötterna blivit mjuka, ca 10-15 minuter.
Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i grytan och värm. Tillsätt vatten om den är för tjock och/eller rör i creme fraiche och du vill ha en krämigare soppa.
Smaksätt med salt och peppar. Du kan också spetsa soppan med lite sambal oelek.
Strö på hackad persilja vid servering och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar