torsdag 6 mars 2014

Lax till middag

Lax med dillmajonäs och grönsaker

2 port

300 g lax, helst vildfångad
1/2 citron
1/2 gul lök
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1/2 fänkålstånd
1/2 kuvert saffran
1/2 msk fiskbuljong
1,5 dl vatten
100 gr sockerärtor
Salt och svartpeppar
Olivolja

Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn filéerna någon miut på varje sida. Lägg över fisken i en ugnsfast form och salta, peppra samt pressa citron över fisken. Steks i ugnen ca 10 minuter. Skala och skär lök i klyftor och fänkålen samt paprikan i strimlor. Stek grönsakerna i olivolja. Strö över saffran och buljongen. Häll på vattnet och sjud på svag värme i ca 7 minuter. Lägg i sockerärtorna och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar med fiskfilén ovanpå.

Dillmajonäs
1 dl mandlar
1/2 dl vatten
0,5 dl dill
Salt och peppar

Mixa mandlar och vatten så det blir en vit creme ev något mer vatten. Rör i dill och smaksätt med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar