lördag 29 mars 2014

Knäckis


Nyttiga knäckis

4 dl grovt rågmjöl
4 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
7 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker

Blanda allt väl i en bunke. Fördela smeten på tre bakplåtar med bakplåtspapper. Bred ut smeten över hela plåten. Den ska vara riktigt tunn. Markera rutor med en sporre (eller med en kniv) 

175 grader i 20 minuter med ugnsluckan stängd. Snurra plåten och grädda igen i 20 minuter varav 10 minuter med ugnsluckan öppen en springa och 10 minuter med ugnsluckan stängd och öppen små stunder. Detta för att få ut fukten så knäckisarna inte blir mjuka. (Totalt 40 minuter i ugnen).
Låt svalna på plåten. När de är kalla bryter du dem i bitar.

Förvaras torrt i tättslutande burk. Jättegott som mellanmål till smoothie eller till soppa och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar