tisdag 25 februari 2014

Vegetarisk omelett


Himmelskt god omelett!

När man gör omelett så kan man i stort sett lägga till vad man har i kylen men här är tips på en fantastiskt god omelett. Den fina gula färgen kommer från gurkmejan.

1 person:
2 nävar färsk spenat
3-4 cocktailtomater
2 st soltorkade tomater i olja
Champinjoner
Fetaost (du väljer hur mycket du vill ha)
 Ca 2 tsk Gurkmeja
Salt och svartpeppar
2 ägg
Vatten
Olivolja

Häll lite olivolja i stekpannan. Dela cocktailtomaterna och strimla de soltorkade tomaterna. Skiva champinjonerna och skär fetaosten i tärningar. Lägg allt i stekpannan samt spenatbladen som dom är, de kommer att sjunka ihop rejält när bladen blir varma. Stek på svag värme i några minuter.

Omeletten
Vispa äggen lätt tillsammans med vatten, gurkmeja, salt och peppar. Häll över i stekpannan och låt steka på svag värme tills omeletten "stannat". Stjälp upp på fat och strö lite persilja över.

Du kan välja tillbehör med vad som passar dig. Jag valde mjölksyrade morötter och det var en väldigt god kombination på samma gång som de mjölksyrade grönsaker gör gott för ditt immunförsvar.

Så här ser burken ut med de mjölksyrade morötterna jag köpt på hälsokost. Mitt nästa steg är att börja mjölksyra själv. Är superenkelt. Återkommer om det.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar