fredag 21 februari 2014

Aubergine till middag


Den fina blålila auberginen mycket bra för hälsan eftersom den innehåller flavonider som är kraftfulla antioxidanter samtidigt som den skyddar mot åldrande och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Jag åt detta till fredagsmiddag med ett gott glas ekologiskt rött vin:

1-2 port.

1 aubergine
75 gr getost, smulad
1 dl valnötter, hackade
4 dadlar, urkärnade och hackade
1/2 röd chili, urkärnad och hackad
Olivolja att steka med
Lite gurkmeja, salt och peppar
Ruccolablad, grovt hackad att lägga ovanpå

Skölj auberginen och skiva den på längden i tunna skivor. Bryn på hög värme i olivolja. Lägg upp på fat. Blanda getost, valnötter, dadlar, chili, gurkmeja, salt och peppar. Strö över blandningen över auberginen och sist ruccolan. Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar