Den fina blålila auberginen mycket bra för hälsan eftersom den innehåller flavonider som är kraftfulla antioxidanter samtidigt som den skyddar mot åldrande och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
Jag åt detta till fredagsmiddag med ett gott glas ekologiskt rött vin:
1-2 port.
1 aubergine
75 gr getost, smulad
1 dl valnötter, hackade
4 dadlar, urkärnade och hackade
1/2 röd chili, urkärnad och hackad
Olivolja att steka med
Lite gurkmeja, salt och peppar
Ruccolablad, grovt hackad att lägga ovanpå
Skölj auberginen och skiva den på längden i tunna skivor. Bryn på hög värme i olivolja. Lägg upp på fat. Blanda getost, valnötter, dadlar, chili, gurkmeja, salt och peppar. Strö över blandningen över auberginen och sist ruccolan. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar