måndag 8 april 2013

Fisk är gott


Ugnsbakad fisk med paksoi

Väldigt god, lättlagat och smal mat med mycket smak. Här får du receptet för 2 personer:

450 g torsk (jag köpte torskrygg)
1 krm salt
1 knipplök
1 klyfta vitlök
1 färsk spansk peppar
rivet skal av 1/2 lime
1 tsk rapsolja
1 msk råsocker
1 msk pressad limesaft

Tillbehör
Ris
Paksoi eller mangold

1.Sätt ugnen på 175. Koka riset Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och pensla med lite olja.
Stek fisken i ugnen ca 15 minuter. Under tiden, klyfta löken, skiva vitlök, strimla pepparfrukt och riv lime.
2.Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alltsammans utan att det tar färg ca 1 minut. Tillsätt socker och limesaft och låt fräsa ca 1 minut. Häll upp i en skål. 
3.Strimla paksoi och lägg det i samma stekpanna ca 1 minut så den blir lite mjuk. Fördela på två tallrikar.

Lägg de bakade fiskbitarna ovanpå och häll lökblandningen över. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar